tekstenzelfinvoeren.jpg

Teksten zelf invoeren

Kaartjes op internet bestellen en zelf indelen? Hier vind je nog wat extra tips voor als je de tekst gaat plaatsen.
Let op wat de voorkant, de linker binnenkant en rechterbinnenkant is van de kaartjes. Zodat de juiste tekst wel op de goede plek komt te staan. Op de voorzijde staat vaak alleen de naam en soms ook de geboortedatum.

Wilde je een eigen tekst opgeven voor op deze website? Kijk dan bij Zelf geboortetekst insturen

Lettertype en grootte

Het lettertype dat je kiest is natuurlijk persoonlijk maar kijk in ieder geval of het goed leesbaar blijft voor iedereen. Denk eraan dat jij al weet wat er staat en dat leest makkelijker dan iemand die de tekst voor de eerste keer ziet. Twee verschillende lettertypes gebruiken is ook mogelijk maar ga er niet teveel bij elkaar nemen.
Sommige lettertypes zijn ook beter leesbaar als ze iets groter geplaatst worden. Speel hier gerust een beetje mee maar maak de tekst zeker niet te klein maar ook niet te groot omdat het dan zo schreeuwerig wordt.


Kleur kiezen

Meestal is de kleur van de letters zwart maar het kan ook anders zijn. Zwart of in ieder geval heel donker is vaak wel het mooiste maar (donker)bruin op licht crème papier kan ook heel mooi zijn.
De standaard kleur is meestal het mooiste zoals de drukker het voorstelt voor het gekozen kaartje. Let zeker op met lichte kleuren omdat deze niet altijd goed leesbaar zijn als ze op papier staan! Dus donkerblauw voor een jongen zal meestal kunnen maar als je lichtroze voor een meisje kiest kan het wel eens tegenvallen.

Nakijken en nakijken

Als je de teksten geplaatst hebt op de juiste plekken en het ziet er goed uit, laat dan iemand anders ook nog eens heel goed kijken of er geen spelfouten in staan en of alle teksten goed leesbaar zijn. Dit is natuurlijk heel belangrijk.
En als het mogelijk is om eerst een proefdruk te krijgen doe dit dan en kijk deze goed na. Als je eenmaal 100 kaartjes in huis hebt is het heel vervelend een storende fout te vinden!

Proefdruk

Vaak kun je ook een proefdruk krijgen zodat je thuis nog eens kan kijken of alles is zoals je graag wilt. Soms is zo'n proefdruk zelfs gratis. Bijvoorbeeld bij Printsy.nl of Planet-cards.nl

Meer tips


 
Anders